موسسه توسعه بازاریابی و فروش یونیک

به اشتراک گذاری این مطلب:

خود بزرگ پنداری کوچک

یک اشتباه تاکتیکی بزرگ تولید کنندگان و ارائه دهندگان خدمات در ایران

بسیاری از واحدهای  تولیدی در ایران را سراغ دارم که حتی  در این بازار راکد و سخت امروز نیز  مشتریانشان را در صف های طولانی قرار می دهند و سفارشات مشتریانشان را با تاخیر طولانی تحویل می دهند و این موضوع را افتخار خود می دانند. (البته اگر این ارائه با تاخیر ناشی از کمبود مواد اولیه نباشد که البته  دلیل خوبی هم نمی تواند باشد، زیرا عیار مدیران بزرگ واحدهای تولیدی در کمبودها و شرایط سخت سنجیده می شود).

خدمات رسانی شایسته و به موقع  به مشتریان، دسترسی رقبایتان را به آنها بسیار سخت  خواهد کرد. در دنیای امروز کاهش زمان ارائه خدمات و تحویل محصول، رقابت اصلی برای تولید کنندگان و ارائه  دهندگان خدمات در دنیای مدرن می باشد. صف های طولانی مشتریان شما پیغام بسیار  روشنی است برای  رقبای قدرتمند  خارجی و حتی داخلی و سرمایه  گذارانی که از قدرت  مالی و توان اجرایی بالایی برخوردارند تا  این بازار را بدست  بگیرند.

 

 شاید دهه 90 شمسی و تحریم ها ی خارجی فضای انحصاری برای تولید کنندگان داخلی ایجاد  کرده و آنها بجای استفاده درست از این فضا از طریق افزایش تولید با حداکثر کیفیت در توان خود به وفادار سازی مشتریان خود اقدام کنند و با ایجاد تنوع در محصولات و خدمات خود شرایط بسیار سخت و پر هزینه ای را برای رقبای خود در بدست  آوردن  مشتریانشان ایجاد کنند، اما متاسفانه این فرصت بسیار عالی را با نگرش “فقط کسب سود مقطعی” از دست خواهند داد.

درست است که با کمبود محصولات به دلیل تحریم ها مشتریان به ناچار این شرایط را تحمل می کنند. اما شک نکنید در اولین فرصت ممکن شما را جایگزین خواهند کرد. مگر  شما برای تحویل تویوتا منتظر می مانید. آیا مک دونالدتان را با تاخیر و در صف های عجیب و غریب دریافت می کنید. مگر کوکاکولا همیشه در دسترس نیست؟ این “خود بزرگ  پنداری کوچک” در نهایت مشتریان شما را در اولین فرصت ممکن به سمت سایر تولیدکنندگان مشابه سوق خواهد داد و در آینده ای نه چندان دور با مشکل کاهش فروش  مواجه خواهید شد.

 

مصرف کننده در قفسه فروشگاه منتظر برند شما نمی ماند!  

مصرف کننده برای رفع نیاز فوری خود منتظر برند خاصی نمی ماند او در صورتی به حق انتخاب خود احترام می گذارد که برند موردنظر در قفسه فروشگاه موجود باشد و ترجیح می دهد برند مورد علاقه خود را انتخاب نماید، ولی کدام خانم خانه داری است که اگر رب موردنظرش در قفسه فروشگاه نباشد برود و یک هفته دیگر مجدد برگردد تا آن را بخرد. او   به سرعت نیاز خود را با محصول جایگزین دیگری برطرف خواهد کرد. و اما ……….. اگر آن محصول جدید رضایتش را بدست آورد هرچه که واحد تولیدی برای بدست آوردن این مشتریان هزینه کرده است به باد خواهد رفت.

امروز دیگر برای مطرح بودن و ماندگاری و برند بودن و ایجاد وفاداری، اینگونه راهکارها جایگاهی ندارد و بالعکس راهکار ایجاد وفاداری در مشتریان، خدمات عالی و با کیفیت در کوتاهترین زمان ممکن می باشد. تولید با تیراژ بالا و کیفیت عالی و در بسته بندی زیبا، همراه با خدمات پشتیبانی و پس از فروش عالی و قیمت مناسب و توزیع عالی و انتقال  محصولات با کمترین زمان ممکن به شلف می تواند راز ماندگاری و وفادارسازی مشتریان باشد.

پس تولیدکنندگان و ارائه دهندگان خدمات، حفظ و افزایش مشتریان نه تنها در گرو کیفیت مناسب و قیمت مناسب می باشد، بلکه در گرو زمان ارسال کوتاه سفارش نیز می باشد. رصد دائمی نیاز مشتریان و ارتقاء کیفیت در محصول و خدمات و در دسترس بودن محصولات و خدمات به شدت نیاز امروز بازار می باشد.

م. کامیاب

1399/6/16

 

60 نظر

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

حمله مستقیم و غیر مستقیم  در فروش به چه معناست؟

حمله مستقیم و غیر مستقیم در فروش به چه معناست؟

چطور فروشنده به روزی باشیم؟

چطور فروشنده به روزی باشیم؟

خود بزرگ پنداری کوچک

خود بزرگ پنداری کوچک

به اشتراک گذاری این مطلب:
error: Content is protected !!